Opleidingseisen dierfysiotherapie

Het Cursuscentrum Dierverzorging in Barneveld (CDB) verzorgt sinds 1999 de post-HBO opleiding dierfysiotherapie. Dit is de enige erkende opleiding tot dierenfysiotherapeut in Nederland. Daarnaast verzorgen zij ook nascholingen, die ook soms toegankelijk zijn voor dierenartsen, dit stimuleert en optimaliseert de samenwerking tussen dierenarts en dierenfysiotherapeut.

Om toegelaten te worden op de opleiding dierfysiotherapie moet je voldoen aan een aantal eisen. Je moet een afgeronde opleiding fysiotherapie gevolgd hebben en minimaal een jaar werkervaring hebben als humaan fysiotherapeut(e).
De opleiding tot dierenfysiotherapeut(e) duurt anderhalf jaar en omvat theorie en praktijk.
Nadat de opleiding dierfysiotherapie met goed gevolg is afgerond, moet je je laten registreren bij de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) om het vak te mogen uitoefenen.

Er is daarnaast de mogelijkheid om je als dierenfysiotherapeut(e) te laten registreren bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD). Het A-lidmaatschap verplicht je tot nascholing via accreditatierichtlijnen van het NVFD.

Kijk voor meer (recente) informatie op de website van cursuscentrum barneveld. (staat bij mijn “Links”)

 

logo nvfd, mag bij vermelding lidmaatschap