Paarden

Fysiotherapie bij paarden is een steeds bekender wordend fenomeen.
Paarden zijn uitermate geschikt voor een fysiotherapeutische behandeling.
Dierfysiotherapie vormt steeds meer een belangrijke schakel tussen de sport en veterinaire wereld.

Niet alleen komen paardeneigenaren met een kreupel paard bij de fysiotherapeut(e), maar ook vaak met “rijtechnische” problemen.
Zo kunnen het niet graag willen inbuigen, pijnlijk zijn bij het poetsen, geïrriteerd raken bij het opzadelen, opeens gaan staken tijdens het rijden aanwijzingen zijn voor een aandoening aan het bewegingsapparaat van uw paard die goed te behandelen is door een dierenfysiotherapeut.

In de paardensport wordt ook steeds vaker gebruik gemaakt van fysiotherapie. De paarden moeten vaak een topprestatie leveren en hebben daar, net als mensen, vaak goede (fysiotherapeutische) begeleiding bij nodig. Ze kunnen zeker door de topprestaties makkelijk klachten van hun spieren krijgen, net als wij, en daar zou dry needling een helpende hand kunnen bieden.

Een fysiotherapeut werkt bij curatieve problemen (problemen met medische oorzaak) alleen op verwijzing van een dierenarts. Zoals in het submenu behandelindicatie’s te lezen is, zijn er veel aandoeningen die in aanmerking komen voor fysiotherapeutische behandeling. Twijfelt U of uw paard in aanmerking komt voor een fysiotherapeutisch onderzoek en of behandeling kunt U altijd contact opnemen met uw dierenarts of met een dierfysiotherapeut(e).