Gezelschapsdieren

Van alle gezelschapsdieren komt de hond het meest in aanmerking voor fysiotherapeutische behandeling, maar ook andere huisdieren kunnen goed behandeld worden met fysiotherapie.

Huisdieren nemen tegenwoordig een belangrijke plaats in binnen het gezin, de maatschappij verandert en onze kijk op huisdieren verandert mee waardoor de vraag om specialistische  behandeling stijgt.

IMAG6191

Ook de vraag naar fysiotherapeutische behandeling door dierenartsen en specialisten. Voor acute problemen aan het bewegingsapparaat maar ook voor post-operatieve behandeling en algemene revalidatie wordt tegenwoordig vaak een fysiotherapeut ingeschakeld. Voor een opsomming van een aantal behandelindicaties verwijs ik naar het gelijknamige submenu op deze website.

Mocht uw hond klachten hebben zoals kreupel lopen, stijver worden, minder graag op de rug geborsteld of geaaid worden, moeilijker opstaan, verminderde (sport)prestaties leveren of moeilijker (op)springen kan het zijn dat fysiotherapie uw hond kan helpen. Vraag uw dierenarts of dierfysiotherapeut om advies!

In samenwerking met Dier Medisch Centrum Hellevoetsluis bieden we nu binnen de gezelschapsdieren ook 2 voordelige programma’s aan namelijk:

  • VIP Consult, consult voor uw very important puppy
  • Artrose Consult hond